Italia a preluat, astăzi, de la Grecia, președinția rotativă a UE pentru următoarele șase luni, până pe 31 decembrie 2014. Strategia Italiei va fi prezentată, pe larg, mâine, de premierul Matteo Renzi, care va explica, în fața Parlamentului, direcțiiei pricipale ale președinției Consiliului UE ce tocmai a fost preluată de țara sa. De asemenea, conducerea italiană consideră că este nevoie de o schimbare a priorităților politicii europene cu scopul unei Europe mai unite.

„Acest semestru este unul special, pentru că începe un nou ciclu politic. Sunt primele 6 luni ale unei noi legislaturi europene care a fost aleasă în luna mai. Italia este pregătită să facă schimbări. Dar aceste schimbări nu ar fi posibile fără o reînnoire a Europei”, a susținut într-un interviu pentru agenția de știri Itar-Tass premierul Italiei, Matteo Renzi.

Prioritățile Italiei vor consta în combaterea șomajului în rândul tinerilor, controlul asupra imigrației ilegale și elaborarea de politici în vederea stimulării creșterii economice.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu