Comisia Europeană (CE) a aprobat Programul multianual 2014-2020 al României pentru azil, migrație și integrare, fiind alocată suma de aproximativ 24 de milioane de euro din partea UE.

Potrivit Reprezentanţei CE în România, cea mai mare parte a acestor fonduri, respectiv 21,9 milioane de euro, provin din Fondul pentru azil, migrație și integrare (AMIF).

Pe lângă alocația AMIF, România va beneficia și de o serie de sume suplimentare, după cum urmează: 580.000 euro vor fi folosiți pentru acțiunile de relocare, iar peste 1,9 milioane de euro vor fi destinați proiectelor de returnare și reintegrare a migranților în țările de origine.

Programul României face parte dintre cele 22 de programe naționale multianuale aprobate de Comisia Europeană. Un număr de alte 36 de programe naționale urmează a fi aprobate în cursul anului 2015.

AMIF acordă sprijin statelor membre în eforturile lor de a consolida capacitățile de primire, de a îmbunătăți calitatea procedurilor de azil în conformitate cu standardele Uniunii, de a integra migranții la nivel local și regional, precum și de a spori viabilitatea programelor de returnare.

 

Tags: ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu