Discuțiile privind planurile de salvare pentru Grecia s-au încheiat fără succes, duminică seara (14 iulie), din pricina unui „decalaj semnificativ” între guvernul grec și creditorii săi.

Întrunirea din clădirea Comisiei de la Bruxelles a fost prezentată ca fiind „o ultimă încercare” în ceea ce privește un acord privind planul de salvare pentru Grecia, înainte de joi (18 iunie), însă aceasta a durat mai puțin de 45 de minute.

„Deși unele progrese au fost îndeplinite, discuțiile nu au reușit pentru că există, în continuare, o diferență semnificativă între planurile autorităților elene și cerințele comune ale Comisiei, BCE și FMI”, se arată într-o declarație a Comisiei Europene.

Această situație lasă Grecia la un pas de incapacitate de plată, dacă nu se găsește urgent o soluție pentru deblocarea unui nou împrumut de 7,2 milioane € înainte de sfârșitul actualului program de salvare, pe 30 iunie.

Tot pe 30 iunie, Grecia va trebui să achite 1,6 miliarde € către FMI. Încă este neclar dacă țara va dispune de suficiente lichidități.

 

Sursa: EUObserver

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu