Comisia Europeană (CE) lansează, pentru o perioadă de trei luni, o consultare publică la nivelul UE privind obstacolele încă prezente aflate în calea cooperării transfrontaliere.

Potrivit Reprezentanţei CE, consultarea publică se va desfășura pe o perioadă de trei luni, până la 21 decembrie 2015. Ea vizează regiunile de frontieră interne ale UE, inclusiv frontierele cu Norvegia și cu Elveția. Concluziile inițiale vor fi publicate la începutul anului 2016.

Această consultare se înscrie într-un cadru mai larg de reexaminare a cooperării transfrontaliere, care cuprinde, de asemenea:

  • Un studiu științific privind „Reducerea obstacolelor juridice și administrative în regiunile de frontieră ale UE”. Studiul a fost lansat în iulie 2015 și rezultatele sale finale vor fi prezentate la începutul anului 2017. El va include un inventar complet al obstacolelor transfrontaliere din cadrul UE, soluții posibile pentru depășirea acestora, studii de caz pentru domeniile de politică selectate și recomandări pentru activitățile viitoare.
  • O serie de ateliere cu participarea părților interesate, precum asociațiile, reprezentanții mediului academic, antreprenorii și alți actori din regiunile de frontieră. Primul atelier a avut loc la începutul lunii septembrie 2015.

Informaţii suplimentare:

https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/overcoming-obstacles-border-regions

 

Tags:

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu