Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a lansat, săptămâna trecută, la Valletta, Fondul fiduciar de urgență al UE, în vederea combaterii cauzelor profunde ale migrației ilegale din Africa.

România este unul din statele membre UE ce contribuie la acest Fond.

Fondul este constituit din 1,8 miliarde de euro, sumă provenită atât din bugetul Uniunii Europene, cât și din contribuții ale statelor membre UE și ale altor donatori. Până în prezent, 25 de state membre UE și doi donatori externi (Norvegia și Elveția) au anunțat o contribuție totală de aproximativ 81 de milioane de euro.

Reuniunea la nivel înalt de la Valletta a fost convocată de Consiliul European în aprilie 2015, pentru o dezbatere cu țările africane privind migrația. Fondul fiduciar de urgență pentru Africa constituie unul dintre principalele rezultate ale acestei reuniuni la nivel înalt și este menit să ofere asistență celor mai fragile și vulnerabile țări de pe continentul african.

Africa beneficiază de asistență oficială pentru dezvoltare din partea UE în valoare de peste 20 de miliarde de euro anual.

 

Sursă foto: Comisia Europeană

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu