Partidul Naţional Liberal va supune atenţiei Preşedinţiei României, celorlalte partide politice şi societăţii civile româneşti un document pe baza căruia să se ajungă la un consens naţional cu privire la continuitatea politicilor pentru Republica Moldova, cu obiectivul declarat de a se crea un context favorabil bunăstării cetăţenilor moldoveni.

Anunţul a fost făcut miercuri de senatorul PNL pentru diaspora, Viorel Badea, în cadrul unei conferinţe de presă la care au mai participat vicepreşedintele partidului, Cezar Preda, secretarul executiv, Radu Carp şi purtătorul de cuvânt Ionuţ Stroe.

Viorel Badea a descris documentul ca fiind unul „de poziţie al PNL faţă de modul în care noi înţelegem să relaţionăm cu realităţile din Republica Moldova, un document structurat pe mai multe domenii”, astfel încât „în cel mai scurt timp să avem posibilitatea să oferim o imagine unitară a politicii româneşti în ceea ce priveşte chestiunea basarabeană”. Un asemenea document ar urma să schimbe modul în care s-a discutat până acum în România despre Republica Moldova: „ocazional, pompieristic şi (…) electoral”.

Ideea obţinerii unui consens politic pe marginea direcţiilor de acţiune faţă de Republica Moldova a fost reiterată şi de Radu Carp, care a precizat că PNL doreşte reeditarea a ceea „ce s-a întâmplat la Snagov în urmă cu două decenii, atunci când a existat un consens politic legat de aderarea României la Uniunea Europeană”.

Contactat de Europunkt pentru a comenta cât de realist este dezideratul obţinerii acestui consens politic, senatorul Viorel Badea a precizat: „Suntem <<condamnați>> să acționăm coordonat. Altfel nu vom putea niciodată să promovăm eficient interesele României în relația cu Republica Moldova. Trebuie să încetăm să mai promovăm interesele particulare ale unor partide politice din Republica Moldova și să ne concentrăm acțiunea politică pe interesul cetățeanului.”

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu