Editorului Europunkt Liviu Iancu i s-a decernat, joi-seară, premiul de editorialist al anului 2015 pe teme de interes european, obţinut în cadrul Concusului Reporter și Blogger European, organizat de Reprezentanța Comisiei Europene.

La ediția de anul acesta, Liviu Iancu a fost desemnat câștigătorul secțiunii opinie/editorial, cu următoarele materiale publicate în Europunkt:

Cetăţeni vs. politicieni în Europa: stânga radicală câştigă alegerile în Grecia!

Un an de la Euromaidan: concluzia pentru Europa

Spre o politică europeană comună în domeniul migraţiei?

De ce UE ar trebui să susţină o intervenţie fermă împotriva SI?

Fortăreaţa Europa: deschidere sau izolare?

Summit-ul de la Riga: o Europă slabă sau pragmatică?

O uniune fiscală europeană pentru salvarea Eurozonei

Inegalitatea mondială, migraţia şi terorismul

Juncker despre refugiaţi – analiză corectă, soluţii insuficiente. O grand strategy pentru Europa?

Festivitatea de premiere a avut loc joi, 10 martie, la Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84-90), începând cu orele 19.00.

Liviu Iancu a absolvit cursurile de licenţă şi de masterat ale Facultăţii de Istorie din cadrul Universităţii din Bucureşti. În prezent, este doctorand al aceleiaşi universităţi. Este membru al Centrului de Istorie Comparată a Societăţilor Antice, domeniile sale de specializare fiind reprezentate de retorica şi de relaţiile politico-militare din epocile arhaică şi clasică ale istoriei Greciei antice. Este editor Europunkt din iunie 2014, abordând în analizele sale tematici diverse,  în principal din domeniile politicii interne europene şi relaţiilor externe ale Uniunii.

Comisia Europeană își propune prin acest concurs să promoveze cei mai buni jurnaliști și bloggeri ce publică materiale pe teme de interes european. Începând cu anul acesta, concursul a avut o nouă formulă: „Am pus mai mult accent pe varietate și originalitate în abordarea temelor europene, de unde și numărul mare de categorii. Cea mai notabilă modificare a fost includerea unei probe de social media în concurs, participanții având prilejul să administreze, pentru o zi, conturile de Facebook și Twitter ale Reprezentanței și să aducă un suflu proaspăt mesajelor noastre”, potrivit Reprezentanței Comisiei Europene în România.

DSC_05951

DSC_0597

DSC_06051

DSC_06061

DSC_06201

DSC_057511

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu