În cazul în care vă aflați în altă țară din UE trebuie să știți că, începând cu ziua de mâine, suprataxele pentru apeluri și utilizarea internetului vor fi reduse, urmând ca, din 15 iunie 2017, folosirea telefonului mobil în străinătate să aibă același preț ca în țara de origine.

În octombrie 2015, Parlamentul European a ajuns la un acord în ceea ce privește eliminarea tarifelor de roaming în Uniunea Europeană. Astfel, începând cu vara anului 2017, toți utilizatorii din spațiul comunitar se vor bucura de o piață unică în telecomunicații și acces egal la internet.

Potrivit acestei legi, începând de mâine până la 14 iunie 2017, pentru un minut din apelul lansat, operatorii vor factura o taxă de 5 eurocenți pe lângă prețul intern, pentru un sms trimis aceștia vor adăuga 2 eurocenți, iar 1 MB de internet consumat va costa cu 5 eurocenți mai mult decât prețul intern.

Încă din 2007, Parlamentul European a cerut în mod repetat reducerea costurilor serviciilor de roaming, ca ulterior să se ajungă la eliminarea lor definitivă. La ora actuală, tarifele plătite de consumatori pentru utilizarea roaming-ului au scăzut cu 80% față de anul 2007, iar navigarea pe internet este cu 91% mai ieftină comparativ cu același an.

Raportoarea Pilar del Castillo Vera a declarat că „Ziua de 30 aprilie este o zi mare pentru consumatori (…) Consumatorii vor putea beneficia de taxe reduse de patru ori, pentru apeluri, internet și mesaje atunci când călătoresc în UE. Este ultimul pas până la eliminarea lor totală în 2017”.

Sursa foto: Europe of Freedom and Direct Democracy

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu