Autorităţile spaniole au comunicat joi seara că au identificat primul foetus cu malformaţii produse de virusul Zika din Europa la o femeie însărcinată din Catalunia.

„O femeie însărcinată a fost infectată cu virusul Zika şi cu febră dengue, iar foetus-ul ei a fost identificat ca suferind de unele malformaţii”, a precizat un oficial spaniol din domeniul sănătăţii.

105 persoane au fost înregistrate până la 3 mai în Spania ca fiind infectate cu virusul Zika, transmis prin înţepăturile ţânţarilor din America Latină şi prin contact sexual. De altfel, autorităţile spaniole au precizat că toate persoanele infectate, printre care şi 13 gravide, au contractat virusul ca urmare a deplasărilor din America Centrală şi de Sud.

Peste 1,5 milioane de persoane din America, Europa şi Asia au fost infectate de virusul Zika din 2015, când acesta a început să se manifeste în Brazilia. Simptomele comune ale bolii, pentru care nu există vaccinuri preventive sau tratament, sunt erupţiile cutanate şi febra, dar în cazul contractării de către gravide, există riscul ca nou-născuţii să dezvolte microcefalie, manifestată prin creşterea insuficientă a cutiei craniene şi leziuni cerebrale.

Sursa foto: OlivePress.es

 

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu