O eventuală ieșire din Uniunea Europeană a Marii Britanii ar putea provoca instabilitate, a avertizat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Atât Uniunea Europeană cât și NATO sunt mai puternice cu Marea Britanie în interior, a susținut acesta.

„Ceea ce contează cu adevărat pentru NATO este, și cred cu tărie, Regat Unit puternic într-o Uniune Europeană puternică. Acest lucru este benefic atât pentru Regatul Unit și Uniunea Europeană, dar, de asemenea, și pentru NATO”, a declarat șeful alianței militare a 28 de state membre în cadrul unui eveniment, pe 6 iunie, organizat de revista de știri Politico.

„Este un mare avantaj să avem o Mare Britanie puternică în Uniunea Europeană, care să sprijine cooperarea privind securitatea cu NATO. Este, de asemenea, bine să avem o Mare Britanie în NATO care să sprijine la cooperarea strategică cu Uniunea Europeană”, a întărit Stoltenberg.

„Trăim într-o perioadă cu multe amenințări și instabilitate, nu avem nevoie de și mai multă instabilitate, avem nevoie de mai multă cooperare în Europa”, a subliniat oficialul NATO.

Acesta a refuzat să precizeze la ce fel de instabilitate se referea, însă este lesne de presupus care este aceasta. Referendumul privind Brexit este foate aproape – 23 iunie.

 

Sursa Foto: rador.ro

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu