Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în calitate de autoritate de management, a lansat în consultare publică  ghidul solicitantului aferent primului apel pentru propuneri de proiecte strategice din cadrul Programului Interreg România – Ungaria.  În acest context, părțile interesate sunt invitate să se implice în procesul de consultare a ghidului, iar opiniile și contribuțiile sunt așteptate, până la data de 18 iulie 2016.

Aria eligibilă a Programului este constituită din județele Timiș, Arad, Bihor și Satu Mare din România și Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar și Szabolcs-Szatmár-Bereg din Ungaria. Bugetul total al programului este de 232 milioane euro, din care 189 milioane euro reprezintă finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională.

În perioada 2014-2020, vor putea fi finanțate proiecte strategice pe 4 axe prioritare, în domeniile protejării în comun și utilizării eficiente a valorilor comune și resurselor (cooperare în domeniul valorilor comune și resurselor), îmbunătățirii mobilității transfrontaliere durabile și eliminării blocajelor (cooperare în domeniul accesibilității), îmbunătățirii ocupării forței de muncă și promovării mobilității forței de muncă transfrontaliere (cooperare în domeniul ocupării forței de muncă) și îmbunătățirii serviciilor de îngrijire a sănătății (cooperare în domeniul sănătății și prevenției bolilor). Primul apel pentru propuneri de proiecte este estimat a fi lansat în luna august a anului curent.

România îndeplinește rolul de Autoritate de Management (prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice), Autoritatea Națională fiind stabilită în cadrul Biroului Primului Ministru – Ungaria, iar Secretariatul Comun este organizat la Oradea, în cadrul BRECO. Auditul la nivelul Programului va fi realizat de către Autoritatea de Audit de pe lângă Curtea de Conturi din România, iar atribuțiile de certificare vor fi îndeplinite de către Autoritatea de Management.

MDRAP gestionează, în perioada 2014-2020, 12 programe de cooperare teritorială europeană (6 programe pentru care este autoritate de management sau autoritate comună de management şi 6 programe pentru care este autoritate naţională).

 

Tags: , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu