Luni au început la Bucureşti cursurile şi workshop-urile Şcolii de Vară în Diplomaţie, organizată de Asociaţia Tineretul ONU din România, care poartă în acest an numele One World, One Market: Bridging the Gap Between the EU and the USA.

Între 25 şi 31 iulie, participanţii la această a şasea ediţie a Şcolii de Varăstudenţi, masteranzi, doctoranzi, dar şi proaspăt absolvenţi sau tineri care activează în domeniul relaţiilor internaţionale, dreptului internaţional, ştiinţelor politice sau diplomaţiei – au posibilitatea de a-şi consolida cunoştinţele şi competenţele în domenii precum negocierea pe marginea Parteneriatului Transatlantic de Comerţ şi Investiţii – TTIP, dar şi diplomaţia economică şi arta negocierii prin discuţiile pe care le vor avea cu diplomaţi, profesori şi specialişti în domeniul relaţiilor internaţionale.

De asemenea, printre subiectele abordate se numără şi posibilitatea creării unei pieţi comune globale prin unirea TTIP cu Parteneriatul de Comerţ Transpacific (TPP) şi TiSA (Trades in Services Agreement), problema transparenţei în cadrul negocierilor pentru TTIP sau posibilitatea ca acordul să fie completat cu unul semnat cu China.

În afară de programa educaţională, participanţii beneficiază şi de o varietate de activităţi sociale care garantează o experienţă completă, adăugând standardelor academice înalte multă distracţie şi socializare cu studenţi din întreaga lume.

Partenerii oficiali ai proiectului sunt Ministerul Afacerilor Externe din România, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi Universitatea din Bucureşti. Organizatorul Şcolii de Vară, Asociaţia Tineretul ONU din România (UN Youth Association of Romania), este un ONG format de studenţi, al cărui scop principal este să promoveze valorile Organizaţiei Naţiunilor Unite în rândul tinerilor români, societăţii româneşti, comunităţii regionale şi internaţionale.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu