Bulgaria nu va primi imigranţi retrimişi de orice alte state europene, având în vedere că nu există asemenea acorduri de readmisie între ţările Uniunii, a precizat premierul bulgar Boiko Borisov duminică, după întâlnirea avută sâmbătă la Berlin cu cancelarul Angela Merkel.

De asemenea, Borisov a punctat: „Nu trebuie să uităm că solidaritatea şi coeziunea europeană nu stau doar în bani”.

Inf. 160 - Borisov migranţi

Borisov a mai arătat că Bulgaria a pledat întotdeauna pentru crearea unei armate, unei poliţii şi a unui procuror general european, instrumente fără de care o criză a migraţiei de asemenea amploare nu poate fi gestionată la nivelul UE, cu atât mai mult cu cât „2 milioane de oameni aşteaptă în Alep” în continuare să vină spre vest.

Premierul bulgar a arătat că fără reglementarea unei păci durabile în Siria şi în Orientul Mijlociu în general, procesul migratoriu nu se va opri.

În plus, Borisov a atras atenţia că este nevoie ca acordul cu Turcia privind migranţii să fie pus în practică, atât în ceea ce priveşte acordul de readmisie, cât şi liberalizarea regimului de vize pentru cetăţenii turci, până în octombrie a.c.

Borisov a încheiat, declarând că doar o politică europeană comună şi unită pot face ca UE „să fie competitivă cu Statele Unite, Rusia, China şi alianţele asiatice în fomare”.

Sursa: Independent Balkan News Agency

 

Tags: , , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu