Un număr record de 462 imigranţi au ajuns luni în insulele greceşti, plecând din Turcia, cel mai mare înregistrat de la acordul încheiat în martie între Bruxelles şi Ankara privind limitarea migraţiei, informează cotidianul grec To Vima şi agenţia de ştiri Reuters.

Inf. 163 - Lesbos migratie

Imigranţi ajungând în insula Lesbos. Sursă foto: wbez.org

Situaţia din insulele greceşti din Marea Egee riscă să se deterioreze din nou, cu peste 12000 de imigranţi cantonaţi acolo, faţă de 5538 câţi erau în luna martie. Cei mai mulţi dintre ei sunt sirieni, irakieni şi afgani. Capacitatea de primire a hot-spot-urilor este depăşită, astfel încât cei mai recenţi imigranţi sunt nevoiţi să aştepte în condiţii improprii, în tabere improvizate în porturile insulelor.

În prezent, în Grecia se află 58483 refugiaţi, majoritatea în insule, în Atena şi în nordul Greciei. În ultima lună se observă o creştere constantă a influxului de imigranţi dinspre Turcia către Marea Egee şi continentul european, chiar dacă cifrele se află la un nivel mai redus faţă de cele de anul trecut sau faţă de cele înregistrate în prezent în Marea Mediterană, pe ruta Libia – Italia, unde doar luni paza de coastă a salvat 6500 de imigranţi.

Sursa foto: wbez.org

 

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu