UE nu va oferi o nouă tranşă de bani Greciei în luna septembrie, relatează publicaţia germană Handelsblatt Global, citată de Reuters, potrivit informaţiilor oferite de unii diplomaţi europeni. Motivul refuzului este reprezentat de eşecul Greciei în a implementa toate cele 15 reforme stabilite drept condiţii de acordare a banilor.

Potrivit surselor citate, Grecia nu a îndeplinit decât 2 dintre cele 15 condiţii stabilite prin planul de împrumut. Principala nemulţumire este reprezentată de încetinirea ritmului de privatizare a unora dintre companiile de stat.

În consecinţă, la întâlnirea de la Bratislava din septembrie, Eurogrup-ul va discuta doar pe marginea unui raport privind situaţia din Grecia, fără a primi noi bani faţă de tranşa anterioară din mai, în valoare de 10,3 miliarde de euro (dintre care au fost livrate până acum 7,5 miliarde de euro).

Potrivit acordului încheiat de Grecia cu membrii eurozonei, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, Atena urmează să primească 86 de miliarde de euro împrumut până în 2018, prin mecanismul de stabilitate monetară al UE. În schimb, Grecia trebuie să implementeze reforme structurale al căror scop este reducerea deficitului bugetar şi plata datoriei externe-

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu