În vreme ce Europa şi România se străduiesc să limiteze numărul imigranţilor care pătrund pe teritoriile lor, o ţară extraeuropeană şi-a fixat ca obiectiv pentru anul 2017 atragerea unui număr record de 300.000 de persoane, care să contribuie la menţinerea actualei rate de creştere economică.

În prezent, Canada are o populaţie de aproximativ 35 de milioane de locuitori, la o suprafaţă de aproape 10 milioane de kilometri pătraţi. Pe lângă problemele inerente unei densităţi atât de mici a populaţiei, Canada, ca orice altă ţară occidentală, se confruntă cu problema îmbătrânirii populaţiei. Toate acestea sunt motivele suficiente pentru care în executivul de la Ottawa există un minister al imigraţiei. Luni, instituţia de profil a avansat numărul de 300.000 de imigranţi drept cota spre care ar trebui să ţintească statul canadian în 2017.

inf-261-imigratie-canada

„Cred că este corectă observaţia că mai mulţi imigranţi pentru Canada reprezintă o bună politică din considerente demografice”, a precizat ministrul canadian al imigraţiei, John McCallum, citat de The Telegraph.

Ţinta pentru 2017 se situează deasupra mediei de imigraţie din ultimii 5 ani, de aproximativ 260.000 de persoane pe an. Totuşi, sunt voci care cer o politică imigraţionistă şi mai ambiţioasă. Comitetul consultativ care funcţionează pe lângă ministerul canadian de finanţe a propus recent ca media anuală a imigranţilor atraşi de Canada în următorii 5 ani să fie de 450.000 de persoane.

Sursa foto: Vancouver Sun

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu