Comisia Europeană a recomandat miercuri începerea negocierilor de aderare cu Albania, condiţionând însă procesul de modificarea Constituţiei pentru a permite o reformă extinsă a sistemului de justiţie.

Anunţul a fost făcut de comisarul european pentru extindere, Johannes Hahn, care a precizat de asemenea că până la alegerile de anul viitor este necesară reformarea legislaţiei electorale, astfel încât să fie asigurat profesionalismul şi imparţialitatea instituţiilor din domeniul electoral.

Statele membre ale UE trebuie să îşi dea fiecare acordul individual pentru începerea negocierilor. Până în prezent, Olanda şi Grecia s-au arătat reticente privind aderarea Albaniei, dar comisarul Hahn a adoptat o poziţie optimistă, spunând că va depune diligenţele necesare în acest sens pe lângă cele două state membre.

În schimb, Comisia a recomandat neînceperea negocierilor cu Macedonia, în ciuda cooperării extraordinare cu UE în timpul crizei refugiaţilor. Hahn a arătat că opţiunea deschiderii negocierilor nu este închisă, dar că mai înainte sunt necesare „alegeri credibile şi implementarea integrală a reformelor prioritare.”

Sursa: Politico.eu

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu