Autorităţile turce au inaugurat marţi tunelul Eurasia, pe sub strâmtoarea Bosfor, care leagă Istanbulul european de cel asiatic, la patru ani de la începerea lucrărilor care au costat aproape 1,3 miliarde de dolari americani.

inf-305-eurasia-tunnel

Tunelul, care are o lungime totală de 14,6 km, dintre care 5,4 se află sub strâmtoarea Bosfor, a fost construit de un consorţiu turco-sud-coreean şi urmează să reducă durata de deplasare dintre Kazlicesme si Goztepe de la 100 la doar 15 minute. Deschis doar autovehiculelor uşoare, tunelul va putea fi străbătut în schimbul unei taxe care variază, în funcţie de categoria autovehiculului, între 4 şi 6 dolari americani.

La inaugurare au participat preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi premierul Binali Yildirim.

Şeful guvernului de la Ankara a arătat că speră ca tunelul, unele dintre cele mai mari proiecte ale ţării, să fie de bun augur pentru Istanbul şi pentru Turcia.

„Atunci când a cucerit Istanbulul, Mehmed Cuceritorul şi-a trecut corăbiile pe uscat, iar acum, urmaşii lui, Recep Tayyip Erdogan şi prietenii săi, trec trenurile şi maşinile pe sub mare”, a subliniat Yildirim.

Sursa: Agenţia de ştiri Anadolu

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu