Federaţia Rusă a înregistrat în 2015 aproximativ 100.000 de noi infestări cu virusul HIV, fiind una dintre puţinele ţări din Europa unde numărul de contractări ale bolii este în creştere. Rusia a ajuns să deţină 64% din numărul persoanelor nou infestate de HIV de pe continent, în creştere cu patru procente.

Practic, la fiecare 1500 de cetăţeni ruşi, unul dintre ei a contractat virusul HIV în anul 2015. Cifrele, furnizate de Aidsmap, s-ar putea ca în realitate să fie mai mari, având în vedere că doar o parte a populaţiei ruse a fost testate. Autorităţile ruse admit că, în total, mai mult de 1 milion din cele 144 milioane de cetăţeni sunt infestaţi cu virusul HIV.

Cu toate acestea, spre deosebire de ţările din vestul şi centrul continentului, în Rusia nu există programe articulate pentru a limita injectarea de droguri, una dintre principalele cauze ale transmiterii virusului HIV. De asemenea, homofobia din Federaţia Rusă face ca numărul cazurilor de transmitere a virusului prin contact sexual neprotejat între persoane de acelaşi sex să fie mult mai ridicat decât cel din alte ţări europene.

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu