Trei sferturi din circumscripţiile de poliţie din Anglia şi Ţara Galilor au înregistrat o creştere periculoasă a infracţiunilor inspirate de ură ulterior referendumului de părăsire a Uniunii Europene, potrivit statisticilor oficiale ale poliţiei britanice. Explicaţia dată de Comisia pentru Egalitate şi Drepturile Omului (EHRC) este că o minoritate a cetăţenilor britanici folosesc Brexit-ul pentru „a legitima rasismul şi preconcepţii pentru care nu există niciun fel de scuză”.

Analiza statisticilor arată că în iulie 2016 infracţiunile provocate de ură au înregistrat o creştere cu 41% faţă de iulie 2015. În trimestrul iulie-septembrie 2016, în 33 din 44 circumscripţii de poliţie din Anglia şi Ţara Galilor s-au înregistrat recorduri absolute de crime inspirate de ură pentru ultimii 5 ani. Majoritatea acestor infracţiuni sunt reprezentate de ameninţări, vandalism şi acte de violenţă împotriva imigranţilor.

Comparând statisticile poliţiei cu rezultatele de la referendumul din 23 iunie 2016, se observă că cele mai multe infracţiuni apar tocmai în acele regiuni unde s-au înregistrat majorităţi importante pro-Brexit. Astfel, Lincolnshire, comitatul cu cel mai mare procent de voturi pentru ieşirea din UE, a înregistrat o creştere a infracţiunilor provocate de ură cu 59%.

David Isaac, preşedinte al EHRC, avertizează că, odată cu lansarea art. 50 de către guvernul britanic, este posibil să asistăm la o nouă creştere a crimelor inspirate de ură.

Pe de altă parte, Paul Nuttall, preşedintele partidului radical UKIP, respinge datele ca fiind falsificate de opozanţii Brexitului.

Un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de interne a precizat că instituţia pe care o reprezintă este decisă să nu permită sub niciun motiv comiterea infracţiunilor inspirate de ură.

Inf. 362 - Marea Britanie ura

Sursa foto: SWNS. Ameninţare primită de o familie poloneză din Marea Britanie

 

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu