Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative găzduieşte joia viitoare masa rotundă cu titlul „Uniunea Europeană – de la economic la politic: Managementul frontierelor UE”, ocazie cu care va fi celebrată împlinirea a 60 de ani de la Tratatul de la Roma (25 martie 1957).

Dezbaterea va fi axată pe tema europeană a momentului – cele cinci scenarii posibile de reformare a Uniunii Europene, publicate de Preşedintele Comisiei Europene pe 1 martie 2017.  Experţii invitaţi, printre care se numără prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu (decanul Departamentului de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană – DRIIE al SNSPA și Managerul Centrului de Excelență Jean Monnet), conf. univ. Dr. Clara Volintiru, (Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, Academia de Studii Economice), dr. Mihai Sebe, (cercetător, Institutul European din România), dr. Ana Maria Costea (cercetătoare postdoctorală DRIIE, SNSPA),  vor explora în acest context și dimensiunile de politică externă și de securitate a UE, abordând și tema permeabilizării frontierelor UE în urma crizei refugiaţilor și a conflictului din Ucraina, într-o discuţie moderată de dr. Miruna Troncotă, DRIIE, SNSPA.

Masa rotundă se va desfăşura pe 23 martie 2017, începând cu ora 16.00, la sediul SNSPA, din Bulevardul Expoziției, nr. 30A, etaj 4, sala 428. Evenimentul este organizat de Centrul de Studii Europene Europolity din cadrul Departamentului de Relații Internaționale și Integrare Europeană al SNSPA şi se derulează în cadrul Centrului de Excelență Jean Monnet “In and Out: Understanding the European Union Beyond Its Borders”, finanțat de către Comisia Europeană, prin intermediul Programului Erasmus Plus.

Eveniment 24

 

 

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu