Europa e un puzzle încă în lucru, dar fiecare piesă contează. Evenimentele politice recente – discuția despre Brexit, alegerile din SUA și declarațiile lui Donald Trump, criza refugiaților, extremismul de dreapta etc. – vin să pună sub semnul întrebării viabilitatea proiectului european.

În acest context, vrem să recompunem, cu ajutorul vostru, un puzzle al Europei noii generaţii. Cum va arăta Europa după Brexit? Are generația ta șansa de a redefini în mod esențial proiectul european? În ce fel?

Te invităm astfel să iei parte la dezbaterea globală a momentului despre #viitorulEuropei. Dacă ești student la o facultate din România, indiferent de specializare, și vrei să îți faci vocea auzită, Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) din cadrul SNSPA îți lansează provocarea – Hai să #ReconstruimEuropa împreună! Avem 3 categorii diferite, astfel ca tu să îți exprimi creativitatea cum ți se potrivește mai bine:

  • Eseuri (max. 3 pagini)
  • Fotografie
  • Meme-uri[1]

Singura condiție pentru a intra în concurs e să ne propui creații originale, și să respecte tema noastră generică: #ReconstruimEuropa

Condiții pentru a intra în concurs:

  • Să fii student la o universitate din România;
  • Să ai până în 30 de ani;
  • Să vrei să te “viralizezi” online și offline în cadrul platformei de dezbatere #ReconstruimEuropa.

Hai, aplică! Înscrie-te în concurs până la data de 8 mai 2017 cu un simplu email la adresa [email protected]  în care e musai să pui la Subject – “Înscriere Concurs #ReconstruimEuropa”. În mail ne transmiți numele tău, facultatea unde studiezi și orașul și un link către postarea publică de pe profilul tău de Facebook unde ai folosit hashtagul #ReconstruimEuropa (valabil doar pt sectiunile de Foto si Meme) sau ne trimiti eseul tau in format doc atașat la mail.

Eveniment 28 - Concurs Reconstruim

PREMII

Ne interesează și dezbaterile din jurul creațiilor voastre, online și offline, pentru că tema e una care suscită multe opinii contradictorii. Așa că vă așteptăm pe toți la Festivitatea de Premiere – joi 11 mai, de la ora 16 la sediul SNSPA in Bvd Expozitiei nr 30 A Bucuresti. Nu doar ca să vă dăm premiile, dar vrem să ne și cunoaștem, să bem un suc și să ne împărtășim opiniile pe această temă. Celor mai buni le-am pregătit 10 premii super-tari ce vor fi înmânate de o serie de personalități din domeniul integrării europene și de către reprezentanți ai sponsorilor noștri. După premiere, v-am pregătit un film cu tematică politică în cadrul Festivalului Filmului European (“Asediul”, 2016, Franța, Bosnia Herțegovina) și o dezbatere cu personalități din mediul academic și cultural.

În plus, câștigi nu doar premii, dar și celebritate.

Câștigătorii secțiunilor Foto și Meme vor fi incluși în cadrul Expoziției noastre pe tema #ReconstruimEuropa pe care o vom gazdui în “Hall of Fame” la DRIIE (în sediul SNSPA) începând cu 11 mai, iar cei de la secțiunea eseuri vor avea șansa de a fi publicați de platforma de subiecte europene Europunkt.ro, partenerul nostru.

Pentru mai multe detalii despre concursuri și evenimente, click pe pagina noastră de Facebook: Evenimentele DRIIE și mai ales join la eveniment!

Despre seria de evenimente #ReconstruimEuropa

Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) din cadrul SNSPA organizează în luna mai 2017 seria de evenimente interactive #ReconstruimEuropa prin care dorim să lansăm o platformă de reflecție și dezbatere ce va explora perspective diferite asupra provocărilor contemporane dinăuntrul și din afara Europei de după Brexit.  Detalii și calendar aici: http://dri.snspa.ro/evenimente/vino-sa-ne-cuno-ti

Despre echipă

Echipa #ReconstruimEuropa este formată din 11 masteranzi din cadrul Centrului de Studii Europene al DRIIE, coordonați de Lect dr Miruna Troncotă, ce vor să și pună în aplicare cunoștințele și să contribuie prin această serie amplă de evenimente la dezbaterile globale ale momentului.

[1] Trucaj de text si imagine, cu mesaj inteligent, ironic si amuzant, pe o tema populara pe internet, cu scopul de “viralizare” și pamflet.

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu