Între 23 și 25 mai 2017, la sediul SNSPA din Bulevardul Expoziției, nr. 30 A, sector 1, se va desfășura Școala de vară #Reconstruim Europa, eveniment ce face parte dintr-o serie de activități organizate de Departamentul Relații Internaționale și Integrare Europeană (DRIIE) din cadrul SNSPA.  Prin seria de evenimente interactive #ReconstruimEuropa, DRIIE dorește să lanseze o platformă de reflecție și dezbatere ce va explora perspective diferite asupra provocărilor contemporane dinăuntrul și din afara Europei post-Brexit.

 Un grup de 30 de studenţi care doresc o mai bună orientare în carieră, o introducere în domeniul integrării europene sau o  aprofundare a actualelor cunoştinţe este găzduit la sediul SNSPA începând de marţi, 23 mai. Cursurile din cadrul Școlii de vară îmbină metodele de învățare formale cu cele informale şi îi vor ajuta pe participanţi să îşi dezvolte abilităţi utile în domeniul relaţiilor internaţionale.

Şcoala de vară reuneşte experţi din cadrul DRIIE, precum și membri ai Clubului Alumni DRIIE. Vor lua cuvântul şi invitaţi internaţionali, precum Margarida Marques, secretar de stat în guvernul Portugaliei, care va susţine joi 25 mai începând cu ora 16, o prelegere în limba engleză despre evoluţia Uniunii Europene şi viitorul său. Cursanții școlii au prilejul să întâlnească experți din domeniul relațiilor internaționale și să învețe de la profesioniști, iar la final experiența dobândită în cadrul cursurilor va fi atestată printr-o diplomă de participare emisă de Centrul de Studii Europene DRIIE.

Școala de vară cuprinde:

– Prelegere de deschidere  pe tema „De ce să #ReconstruimEuropa?”susținută de prof. univ. dr. Iordan Bărbulescu, decan DRIIE, Jean Monnet Chair și deținător al premiului  „Cetățeanul European al anului 2016” oferit de Parlamentul European:

– Prelegere pe tema Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă realizată de UN Youth Delegate România – Denisa Bratu;

– Prelegere a conf. univ. dr. Mihai Cercel, unul dintre Profesorii Bologna la Gala Profi Tari 2017;

– Prelegere susținută de conf. univ. dr. Iulian Chifu, fost consilier prezidențial, cadru didactic DRIIE;

– Prelegere a lect. univ. dr. Răzvan Cotovelea, fost ministru al Societății Informaționale, cadru didactic DRIIE;

– Prelegere despre viitorul Europei a E.S. Dna. Margarida Marques, Secretar de Stat pentru Afaceri Europene, Portugalia:

– Masă rotundă cu reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe privind oportunitățile de carieră oferite odată cu pregătirea Președintiei Consiliului UE 2019).

Pentru mai multe detalii, join us pe pagina de FB.

Ceremonia de premiere din 25 mai va fi precedată de o sesiune de mentorat pentru o carieră în diplomaţie susţinută de Răzvan Corboş, director Direcţia Carieră şi Dezvoltare Profesională, MAE, Doris Theodora Mircea, Coordonatorul Centrului Infoeuropa, şi Mihaela Rutjens, consilier diplomatic, Unitatea pentru Pregătire a Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene 2019. Participarea la acest eveniment este deschisă publicului cu o confirmare de participare aici.

Ceremonia de deschidere a Școlii de Vară #ReconstruimEuropa de marți, 23 mai, ora 16.00 este deschisă participării reprezentanților mass-media, studenților, experților în Afaceri Europene și tuturor persoanelor interesate de subiect cu o confirmare prealabilă la adresa [email protected]

Desfășurarea evenimentelor are loc la sediul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, din Bd. Expoziției 30A, sala P04 (parter).

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu