O cercetare sociologică din 2016 a Dalia Research din Berlin relevă că 5,9% dintre cetăţenii europeni se identifică drept membri ai comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexual, transsexual). Statul european cu cei mai mulţi membri ai comunităţii LGBT este Germania, cu 7,4%.

La polul opus se situează Ungaria, singura ţară est-europeană alături de Polonia în care s-a efectuat sondajul, cu 1,5% dintre respondenţi identificându-se drept LGBT.

Sondajul arată că, dincolo de membrii propriu-zişi ai comunităţii LGBT, există persoane deschise experienţelor homosexuale, în total cele două categorii ridicându-se la un procent de 10% din populaţia europeană.

Cercetarea sociologică relevă de asemenea că proporţia femeilor LGBT este mai ridicată decât a bărbaţilor, în unele ţări precum Olanda chiar de 4 ori mai mare. De asemenea, în rândul tinerilor, procentajul celor care se descriu ca deschişi experienţelor de tip homosexual sau membri ai comunităţii LGBT este mai ridicat: 16% dintre cetăţenii cu vârste cuprinse între 14 şi 29 de ani se identifică cu aceste două categorii.

Realizatorii sondajului efectuat în 9 ţări europene subliniază dificultăţile metodologice inerente unei cercetări asupra orientării sexuale a indivizilor.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu