O analiză internă realizată de Brigada aeropurtată 173 a SUA, dislocată la Vicenza, în Italia, relevă existenţa unor deficienţe majore în privinţa resurselor umane şi a dotării tehnice, ceea ce ar împiedica-o să ofere un răspuns eficient unei agresiuni ruseşti împotriva Europei.

O copie a analizei a fost obţinută de publicaţia Politico, care precizează că deficienţele sunt urmare a concentrării eforturilor brigăzii asupra operaţiilor contra-insurgenţă din Iral şi Afganistan, în ultimii 15 ani. Astfel, cei 4000 de militari s-ar opune cu greu unui atac convenţional întreprins de un inamic precum Rusia.

Printre cele mai importante vulnerabilităţi ale brigăzii se numără, de pildă, lipsa unor capabilităţi de apărare anti-aeriană sau de război electronic, dar există şi deficienţe surprinzătoare, precum lipsa pânzelor de camuflaj pentru ascunderea vehiculelor în faţa dronelor şi elicopterelor inamice.

Brigada aeropurtată 173 este unul dintre elementele cheie ale dispozitivului militar american din Europa. Raportul este cu atât mai îngrijorător cu cât relevă deficienţe importante în preziua exerciţiului rusesc Zapad-2017, care va angrena aproximativ 100000 de oameni la hotarele estice ale Alianţei Nord-Atlantice.

 

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu