Comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, a precizat luni în faţa Comisiei pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne din Parlamentul European, că este nevoie de o mai bună cooperare între diferitele servicii secrete ale statelor europene, ridicând chiar problema creării unei agenţii europene de informaţii.

„Mă întreb … dacă nu a venit în sfârşit timpul să fim ambiţioşi şi curajoşi, să depăşim tabu-urile de securitate din trecut şi să construim un sistem european de intelligence”, a declarat Avramopoulos în faţa eurodeputaţilor, adăugând că ştie că unele state membre nu agreează această idee.

Comisarul european a continuat, arătând că o mai bună coordonare a serviciilor din diferite state membre ar fi permis împiedicarea unor atentate precum cele comise în Spania şi Finlanda.

„Dacă ar fi existat cooperare, partajare şi schimb de informaţii, poate că unele dintre aceste evenimente tragice ar fi putut fi prevăzute şi împiedicate. Dar să mai facem încă o remarcă politică: mi-e teamă că statul profund încă rezistă”, a precizat Avramopoulos.

Sursa: Politico

Sursa foto: Comisia Europeană

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu