Confederaţia internaţională de organizaţii împotriva sărăciei Oxfam a publicat miercuri raportul Beyond ‘Fortress Europe’ în care critică UE pentru modul de gestionare a crizei migrației, care „a sacrificat siguranţa şi sănătatea oamenilor” pentru a opri fenomenul „cu orice preţ”.

Oxfam atrage atenţia asupra faptului că multe dintre măsurile de gestionare a migraţiei cuprinse în documente precum Planul de Acţiune de la Valletta şi în Parteneriatul Cadru pentru Migraţie „nu prezintă nicio garanţie privind asigurarea respectării drepturilor omului şi funcţionarea standardelor statului de drept şi a mecanismelor de protecţie”. De asemenea, acordurile încheiate de UE cu state terţe pentru limitarea migraţiei sunt considerate ca aducând atingeri grave demnităţii şi securităţii migranţilor.

Oxfam propune în schimb o serie de şapte măsuri strategice pentru remedierea acestor deficienţe, printre care o legislaţie mult mai atentă la respectarea drepturilor omului, implementarea unor proceduri corecte şi eficente de acordare a azilului etc.

 

 

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu