Ministrul german de interne, Horst Seehofer, a introdus în discuţiile privind gestionarea migraţiei conceptul de „solidaritate flexibilă”, dând astfel parţial dreptate statelor membre ale UE în privinţa refuzării cotelor de migranţi stabilite la nivel european în actualele condiţii. De asemenea, Seehofer a precizat că gestionarea coerentă a migraţiei presupune respectarea altor două principii fundamentale: integrare şi limitare.

Inf. 581 - Horst Seehofer

Într-un interviu acordat publicaţiei germane Die Welt am Sonntag, Seehofer a criticat abordarea de până acum a problemei migraţiei adoptată de Comisia Europeană şi de nucleul dur al UE în raport cu statele membre central- şi est-europene.

„Un ton prin care se dă lecţii s-a strecurat faţă de est-europeni, ceea ce este contraproductiv pentru că fiecare stat are mândria lui proprie”, a arătat Seehofer.

„Ţările vor participa în alte feluri, precum trimiterea de mai mult personal la graniţe sau furnizarea de bani pentru securitatea comună la frontiere. Trebuie să fim mai flexibili şi să ne bazăm pe o solidaritate flexibilă”, a mai precizat noul ministru de interne al Germaniei.

Seehofer este preşedintele Uniunii Creştin Sociale (CSU) din Bavaria, partenerul ideologic şi electoral de lungă durată al creştin-democraţilor conduşi de Angela Merkel. Între cei doi lideri au existat diferende privind politicile de urmat în chestiunea migraţiei, pe care Seehofer le consideră depăşite, susţinând că, în urma negocierilor, s-a ajuns la un numitor comun, reprezentat de introducerea principiilor integrării şi limitării.

„Fără limitare, integrarea nu va reuşi niciodată. Imigraţia fără limitare copleşeşte o ţară”, a arătat Seehofer.

Seehofer a produs numeroase discuţii în spaţiul public german după ce a luat poziţii critice la adresa Islamului. În interviul din Die Welt, liderul CSU a explicat:

„Nimeni nu poate nega serios că Germania este influenţată istoric şi culturat de civilizaţia iudeo-creştină şi nu de cea islamică. Acest lucru este crucial pentru mine când vine vorba de ceea ce aparţine Germaniei”.

Sursa: Politico

Sursa foto: Facebook/Horst Seehofer

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu