Turcia salută şi susţine atacul cu rachete desfăşurat de SUA, Marea Britanie şi Franţa sâmbătă dimineaţa împotriva bazelor militare siriene angrenate în producţia şi folosirea de arme chimice, ca represalii pentru masacrul de la Douma din urmă cu o săptămână.

„Salutăm această operaţiune care a eliberat conştiinţa omenirii în faţa atacului de la Douma, suspectat pe scară largă că ar fi fost realizat de regimul [Assad – n.red.]”, a precizat ministerul turc al afacerilor externe într-un comunicat de presă.

„Atacurile cu arme de distrugere în masă, incluzând armele chimice, care lovesc nediferenţiat în civili, constituie crime împotriva umanităţii. Regimul sirian, care se manifestă despotic împotriva propriului popor de mai bine de şapte ani, fie cu arme chimice, fie cu arme convenţionale, are un istoric bine documentat de crime împotriva umanităţii şi crime de război. … Turcia crede că este de o importanţă crucială ca asemenea crime să nu scape nepedepsite”, mai precizează Ankara.

În încheierea comunicatului, ministerul de afaceri externe al Turciei face apel la membrii Consiliului de Securitate al ONU să decidă asupra unor paşi comuni care să asigure pedepsirea adecvată a folosirii armelor chimice.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu