Comisarul ONU pentru drepturile omului, Zeid Ra’ad al Hussein, a avertizat marţi asupra răspândirii ideologiilor xenofobe în Europa, într-o alocuţiune ţinută la Viena pentru marcarea a 25 de ani de la adoptarea în capitala Austriei a declaraţiei privitoare la drepturile universale ale omului.

Inf. 614 - Al Hussein ONU

Diplomatul cu origini iordaniene şi suedeze a arătat că respectarea drepturilor omului aa cunoscut un regres în întreaga lume, inclusiv în Europa.

„Aici, în Europa, partidele etno-populiste sunt în ascensiune în numeroase ţări, alimentând ura şi temerile în societăţi tot mai divizate”, a spus reprezentantul Naţiunilor Unite, potrivit Agerpres.

„Aproape peste tot pe continent ura pe care o canalizează înspre migranţi s-a infiltrat în partidele din mainstream şi modifică peisajul politic, generând răspândirea violenţei şi a suferinţei”, a mai adăugat el.

Aflat la Viena, al Hussein a luat în vizor chiar guvernul Austriei, format de o coaliţie anti-imigraţie compusă din conservatori şi extrema dreaptă, considerându-l un exemplu negativ privind radicalizarea politică alimentată de xenofobie.

„În această ţară – care mai mult decât altele ar trebui să fie conştientă de pericolele unei retorici ce promovează divizările etnice – au fost făcute declaraţii false şi incendiare în contradicţie fundamentală cu Declaraţia de la Viena”, a menţionat reprezentantul ONU.

Sursa foto: Captură Youtube

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu