Forumul European al Textilelor, ediția 2018, se va desfășura în perioada 5-11 noiembrie în cadrul Laboratorului pentru Arheologie Experimentală din Mayen, Germania, și va reuni specialiști teoreticieni din domeniul arheologiei textilelor și țesători experimentați din Europa întreagă și nu numai. Forumul a ajuns anul acesta la cea de-a noua ediție, fiind un eveniment recunoscut și apreciat în domeniu deoarece oferă posibilitatea participanților ca pe parcursul unei săptămâni întregi să pună în practică metode tradiționale de țesut, tors, și alte tehnolgii de produs textile din epoci istorice diferite.

Organizatorii propun ca tematică principală a ediției din acest an abordarea teoretică și practică a tehnicilor tradiționale de țesut și a împletiturilor textile, analizând instrumente, tehnici, procese diverse de producție și metode de realizare a produselor finite, oferind astfel cercetărorilor posibilitatea de a aborda o gamă variată de aspecte ce se pliază pe acest subiect.

Evenimentul a devenit de-a lungul timpului o platformă importantă în cadrul căreia meșteșugari și specialiști din spațiul academic familiarizați cu metodele tradiționale de produs textile au avut posibilitatea de a împărtăși idei și de a crea un network specializat la nivel european. Apelul la contribuții va fi deschis până pe 20 iulie.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu