La Liceul Teoretic Republican ,,Ion Creangă” din Bălţi, Republica Moldova, s-a desfășurat marţi concursul intelectual de istorie cu genericul „Sunt suflet din sufletul neamului meu”, sub patronajul senatorului Viorel Badea, membru din partea PNL în Comisia pentru Românii de Pretutindeni din Senatul României. Concursul a avut ca obiectiv dezvoltarea cunoştinţelor şi competenţelor de analiză şi sinteză a datelor privind istoria românilor în rândurile elevilor liceului.

Inf. 617 - Concurs istorie Balti

La concurs s-au înscris cei mai buni elevi din fiecare clasă, care au fost supuși la trei probe și au fost jurizați de specialiști competenți în domeniu de la Universitatea de Stat Alecu Russo din Bălţi.

Au primit premiile cele mari, în valoare de câte 100 euro, Irina Chilaru și Daniela Daraban la clasa a X-a, Ion Fîntîna la clasa a XI-a, Cristina Zgureanu, la clasa a XII-a.

Activitatea organizată de profesoara de istorie Olesea Capcelea s-a distins prin competitivitatea, creativitatea și sensibilitatea demonstrată de concurenţi în abordarea probelor, dintre care ultima, care a presupus rostirea unui discurs de un minut pe tema ,,Îndemn la demnitate” a fost cea urmărită cu cea mai mare însufleţire de publicul spectator.

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu