Candidatul comun al partidelor pro-europene PPDA, PAS şi PLDM, Andrei Năstase, a câştigat duminică seara turul II al alegerilor pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău, devansându-l pe Ion Ceban, oponentul său din Partidul Socialiştilor din Republica Moldova (PSRM), de orientare pro-rusă.

După numărarea tuturor celor 248.674 voturi exprimate de locuitorii Chişinăului, reprezentând 39,12% din totalul electorilor, Comisia Electorală Centrală a anunţat că învingător este candidatul pro-european Andrei Năstase, care a obţinut 52,57% din opţiunile exprimate, aproximativ 130.000 de sufragii.

Inf. 618 - Andrei Nastase Republica Moldova

Potrivit Unimedia, Năstase a mulţumit chişinăuienilor în cadrul unei emisiuni televizate pentru participarea la vot şi a adoptat un mesaj constructiv, de toleranţă şi de colaborare.

„E foarte bine ce avem la moment. Chișinăul câștigă. A renăscut speranța în Republica Moldova. S-a demonstrat că putem păstra Chișinăul pe linia democrației. Faptul că cetățenii au ieșit în număr mai mare decât în primul tur… Mulțumiri tuturor, indiferent cu cine au votat”, a spus Năstase.

„Le mulțumesc și celor care n-au ieșit la vot. Să ne învățăm să fim toleranți”, a mai precizat noul primar, care s-a adresat electoratului cu acelaşi mesaj şi în limba rusă.

În Chişinău s-au desfăşurat alegeri anticipate pentru funcţia de primar, după ce fostul edil Dorin Chirtoacă a demisionat deoarece este urmărit penal.

După ce în turul întâi candidatul PSRM s-a clasat pe primul loc, la peste 20000 de voturi diferenţă faţă de Năstase, în turul doi Ceban nu şi-a putut menţine avantajul, fiind devansat cu aproximativ 10000 de voturi de către candidatul pro-european.

Andrei Năstase a promis că va eradica corupţia din primăria capitalei Republicii Moldova şi va exercita o administraţie profesionistă, pentru a transforma Chişinăul într-un oraş cu adevărat european. Perioada în care va exercita funcţia de primar va fi de un an, până la expirarea perioadei de mandat a predecesorului său demisionar.

Sursa foto: Facebook/Andrei Năstase

 

Tags: , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu