Cea de-a şasea ediție a Forumului Eurosfat, cel mai mare forum anual de afaceri europene din România, va avea loc vineri, 8 iunie, la București, la hotelul JW Marriott, începând cu ora 9.00. Anul acesta, evenimentul organizat de Europuls – Centrul de Expertiză Europeană, propune o discuție amplă, axată pe viitor: al României, al Uniunii Europene, al României în UE. Dacă Eurosfat 2017 a fost un moment de bilanț, în 2018 vor fi dezbătute soluții concrete pentru următorii ani sau chiar decenii despre rolul României în nucleul Europei.

Mai mult, în această ediție specială se vor face auzite viziunile principalilor decidenți politici asupra rolului pe care cetățenii și clasa politică din România ar putea să îl joace în conturarea viitorului Europei. Astfel, evenimentul se va deschide cu o sesiune plenară la care vor lua parte reprezentanți ale celor mai importante partide din România, precum Victor Negrescu (PSD), Ludovic Orban (PNL), Dan Barna (USR), Kelemen Hunor, (UDMR), Dacian Cioloş, (MIȘCAREA ROMÂNIA ÎMPREUNĂ RO+).

Ulterior, forumul va fi organizat în 9 dezbateri pe teme: viitorul agriculturii europene în noul Cadru Financiar Multianual, protejarea democrației și a statului de drept în Europa Centrală și de Est, viitorul domeniului energetic, moduri de transformare al sistemului de sănătate din România, opțiunile României într-o Uniune Europeană Socială, relațiile dintre UE și Marea Britanie post-Brexit, perspectivele României de aderare la zona Euro, combaterea dezinformării și a propagandei, epoca cibernetică a războiului și apărării.

Evenimentul se va încheia cu o acțiune culturală ce va reda povești ale unor oameni obișnuiți din regiunea extinsă a Mării Negre.

Pentru mai multe informații despre sesiunea plenară, teme și vorbitori, dar și pentru înscrieri, doritorii sunt rugaţi să acceseze site-ul oficial al evenimentului www.eurosfat.ro

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu