Invalidarea alegerilor pentru primăria capitalei moldave și implicit mandatul de primar al candidatului PPDA –PAS, Andrei Năstase, reprezintă o manieră brutală și bolșevică a oligarhului Vladimir Plahotniuc de a anula voința electoratului moldav, prin intermediul unei justiții controlate, cu ajutorul judecătoarei Rodica Berdilo.

„Nu se confirmă legalitatea alegerilor locale noi ale primarului general al municipiului Chișinău din data de 20 mai 2018 – 3 iunie 2018”, a scris judecătoarea Rodica Berdilo, în hotărârea pe care a adoptat-o marţi seara, la ora 21.50, după aproape trei ore de deliberare.

Deși motivele invocate de justiția moldova sunt puerile în cazul anulării mandalui de primar lui Andrei Năstase, Vladimir Plahotniuc și-a calculat atent această mutare riscantă în contextul în care guvernarea PDM încearcă din răsputeri să convingă Bruxellesul că face reforme pentru a lua banii promişi. Pe de altă parte, cu un primar pro-european şi anti-oligarhic la Chişinău calculele politice ale lui Plahotniuc s-ar fi complicat în această toamnă, când speră să controleze atent jocul electoral pentru configurarea noului plen de la Chişinău.

Surse din cadrul democraților moldoveni ne-au confirmat faptul că Plahotniuc l-a blocat pe Andrei Năstase cu ajutorul justiţiei pentru că exista riscul ca acesta să coalizeze forțele pro-europene până la campania electorală din toamnă alături de Maia Sandu, din fotoliul de edil al capitalei moldave. De asemenea, Plahotniuc a fost deranjat de sprijinul politic pe care partidele de opoziţie de la Bucureşti i l-au oferit în campanie şi de atacurile pe care acesta le-a făcut în presa de peste Prut. În momentul de faţă, Plahotniuc nu este sigur de nimeni şi de nimic în contextul în care Igor Dodon joacă rolul unui „arlechin” la curtea „Ţarului de la Kremlin” şi nu obţine nimic concret.

Citeşte continuarea articolului pe Jurnalistii.ro.

Sursa foto: Facebook/Guvernul Republicii Moldova (editată Europunkt)

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu