Ministrul german de interne, Horst Seehofer, a declarat joi că Germania şi Italia vor semna un acord bilateral care va reglementa problemele legate de migraţie între cele două ţări. Seehofer a precizat în faţa Parlamentului german că înţelegerea este „un succes”.

Acordul, despre care Seehofer nu a oferit mai multe detalii, va fi probabil asemănător celor încheiate anterior în această vară de Germania cu Spania şi Grecia şi vizează o mai bună cooperare în privinţa migraţiei. Ultimele detalii vor fi stabilite în următoarele zile de ministerele de interne german şi italian, conduse de Seehofer şi Matteo Salvini, iar semnarea se va realiza într-un schimb de documente de la distanţă.

Înţelegerea va oferi satisfacţie lui Seehofer, preşedintele CSU, formaţiune politică de dreaptă din Bavaria, aliată creştin-democraţilor cancelarului german Angela Merkel, întrucât CSU militează pentru o atitudine mai fermă în privinţa migraţiei. Tensiunile între Seehofer şi Merkel pe această temă au pus în pericol coaliţia de guvernare de la Berlin în lunile trecute.

Sursa: Politico

Sursa foto: Facebook/Horst Seehofer

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu