Filialele din Turcia ale Open Society Foundation, organizaţie neguvernamentală sponsorizată de miliardarul american George Soros, vor fi închise. Decizia a fost luată după ce preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat, pe marginea unei anchete penale, că Soros urmăreşte să distrugă naţiunile.

Ancheta din Turcia vizează presupusa sprijinire ilegală de către Soros a protestelor din Parcul Gezi din 2013, în scopul răsturnării guvernului Erdogan de la acea vreme. În cadrul anchetei au fost arestate 10 persoane, printre care şi Hakan Altinay, unul dintre fondatorii Open Society Foundation în Turcia.

Comentând pe marginea faptelor anchetate, Erdogan l-a descris pe Soros săptămâna trecută drept „un om care le încredinţează altora misiunea de a diviza naţiunile şi de a le distruge, are foarte mulţi bani şi îi cheltuieşte în acest scop”.

Open Society Foundation a arătat într-un comunicat că încearcă să lichideze cât de repede posibil acţiunile sale în Turcia, unde eforturile puterii de a lega protestele din Parcul Gezi de numele lui George Soros sunt „în afara realităţii”.

Sursa: The Guardian

 

Tags: , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu