800000 de migranţi africani, precum şi refugiaţi libieni, ar urma să ajungă în Europa din Libia în cazul în care războiul reizbucneşte ca urmare a acţiunilor generalului Haftar şi grupării teroriste Statul Islamic, a avertizat luni premierul guvernului libian de uniune naţională, Fayez al-Sarraj, într-un interviu acordat presei italiene.

„Ar fi nu doar 800000 de posibili migranţi pregătiţi să plece, ar fi şi libienii care ar fugi din faţa acestui război, în timp ce în sudul Libiei teroriştii din (gruparea) SI (Stat Islamic) şi-au reluat acţiunile”, a declarat Fayez al-Sarraj pentru cotidianul La Repubblica, citat de Agerpres.

„Suntem în faţa unui război de agresiune care s-ar putea împrăştia ca un cancer în întreaga Mediterană”, a insistat la rândul său Fayez al-Sarraj. „Italia şi Europa trebuie să fie unite şi ferme pentru a bloca războiul de agresiune al lui Khalifa Haftar, un om care a trădat Libia şi comunitatea internaţională”, a adăugat el.

Lupte violente opun de la 4 aprilie la periferia sudică a oraşului Tripoli forţele Guvernului de uniune naţională, recunoscut de comunitatea internaţională, şi Armata naţională libiană, autoproclamată de mareşalul Haftar, omul forte din estul Libiei, care doreşte să preia controlul asupra capitalei, sediul GNA.

„Generalul Haftar spune că atacă terorişti, dar aici sunt numai civili”, a mai declarat Fayez al-Sarraj pentru Corriere della sera. „Ei sunt pe punctul de a ataca structurile civile, drumurile, şcolile, casele, aeroportul şi structurile medicale: ambulanţe şi spitale”, a insistat şeful Guvernului libian de uniune naţională.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu