Comisia Europeană ar fi în curs de a stabili un pachet de ordinul miliardelor de euro pentru ajutorarea Irlandei, în cazul în care un Brexit fără acord i-ar provoca pierderi economice serioase, informează luni ziarul The Times, preluat de Reuters şi Agerpres.

Ziarul britanic interpretează în acest fel declaraţia unei surse diplomatice de rang înalt, care a afirmat că Uniunea Europeană este gata „să cheltuiască oricât e necesar” pentru a sprijini guvernul irlandez în cazul oricăror perturbări ale comerţului.

Intenţia UE de a acorda sprijin fără limită Irlandei este o dovadă în plus că liderii europeni nu doresc să renegocieze termenii înţelegerii dintre Bruxelles şi Londra pe marginea statutului frontierei dintre Irlanda şi Irlanda de Nord, aşa cum propune Boris Johnson, favoritul cursei pentru ocuparea poziţiei de prim-ministru al Marii Britanii şi de lider al Partidului Conservator.

 

Regatul Unit urmează să se retragă din UE până cel mai târziu la 31 octombrie, indiferent dacă între Londra şi Bruxelles va exista un acord ratificat de ambele părţi.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu