Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a invitat pe noul premier britanic Boris Johnson să efectueze o vizită în Franţa în săptămânile imediat următoare, în cadrul unei convorbiri telefonice susţinute joi seara. În schimb, ministrul francez pentru afaceri europene l-a avertizat pe Johnson că acordul privind Brexit-ul nu va fi renegociat, relatează Agerpres, citând AFP şi Reuters.

Potrivit unui comunicat emis vineri de administraţia prezidenţială franceză, Emmanuel Macron l-a felicitat în cadrul convorbirii telefonice pe Boris Johnson pentru numire şi a „salutat cooperarea lor în probleme bilaterale, europene şi internaţionale”.

Cei doi lideri au convenit de asemenea să discute despre Brexit în săptămânile care vin, „în conformitate cu exigenţele Uniunii Europene”.

Boris Johnson este aşteptat în Franţa peste circa o lună, cu prilejul summitului G-7 care va avea loc la Biarritz între 24 şi 26 august.

Pe de altă parte, ministrul francez pentru afaceri europene, Amelie de Montchalin, l-a atenţionat pe noul premier britanic că, în pofida dorinţei de a coopera, Parisul şi alte capitale europene nu vor renegocia termenii ieşirii Regatului Unit din Uniunea Europeană.

Boris Johnson a susţinut în cursa de înlocuire a premierului demisionar Theresa May, pe care a câştigat-o, că Regatul Unit trebuie să se retragă din UE pe 31 octombrie, chiar în lipsa unui acord.

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu