Grupul german Volkswagen va suspenda începând cu această săptămână producția de automobile la fabricile din Italia, Portugalia, Slovacia și Spania și pregătește extinderea măsurii și la alte uzine din Europa, ca urmare a răspândirii noului coronavirus, a declarat marți directorul executiv al companiei, Herbert Diess, citat de Reuters.

Producătorul german de mașini, care deține și brand-urile Audi, Bentley, Bugatti, Ducati, Lamborghini, Porsche, Seat și Skoda, a ajuns la concluzia că muncitorii nu vor putea menține o distanță suficientă unii față de alții în uzinele companiei pentru a preveni răspândirea virusului.

„Dată fiind deteriorarea semnificativă a situației din domeniul vânzărilor și incertitudinea ridicată privind aprovizionarea cu componente a fabricilor noastre, producția va fi suspendată în viitorul imediat la fabricile operate de brand-urile grupului”, a precizat directorul executiv Herbert Diess.

În vreme ce compania se pregătește să suspende producția în Europa pentru aproximativ două sau trei săptămâni, o parte a procesului de producție a fost reluat la uzinele din China, cu excepția celor din Changsha și Urumqi.

Cu măsuri similare cochetează și alte companii auto. Marți a apărut în presa din România informația deocamdată neconfirmată că cei șase mii de angajați ai uzinei companiei americane Ford, de la Craiova, vor intra în șomaj tehnic ca urmare a suspendării producției în perioada 19 martie – 5 aprilie 2020.

Sursa: Reuters

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu