Premierul spaniol Pedro Sánchez a solicitat duminică implementarea unui „Plan Marshall” la nivelul întregii Uniuni Europene pentru reconstrucția economică și înlăturarea efectelor negative ale epidemiei de coronavirus.

Sánchez a apreciat măsurile luate până în prezent de Comisia Europeană, dar a avertizat că este nevoie de un plan de investiții coordonat la nivelul întregului continent pentru redresare economică.

„Aceasta este o criză care afectează întreaga UE. Trebuie să articulăm un mare Plan Marshall pentru reconstrucție. Noi facem un efort fiscal extraordinar, dar este important ca el să nu se deruleze doar la nivel național”, a spus premierul spaniol într-o conferință de presă.

Spania este unul dintre statele europene cel mai puternic lovite de îmbolnăvirile de COVID-19. Printre măsurile luate de guvernul de stânga al premierului Sánchez pentru limitarea răspândirii coronavirusului, tratarea pacienților și diminuarea efectelor economice negative se numără restricționarea accesului cetățenilor străini în Spania, rechiziționarea spitalelor private, instituirea unui pachet în valoare de 200 miliarde de euro pentru sprijinirea economiei.

Sursa: Politico

 

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu