Polonia solicită desființarea paradisurilor fiscale, pentru a se obține fondurile necesare combaterii epidemiei produse de noul coronavirus și criza economică pe care aceasta o produce, a anunțat luni în camera inferioară a Parlamentului polonez premierul țării, Mateusz Morawiecki.

„Vrem ca lumea să elimine paradisurile fiscale”, a spus Morawiecki, care a arătat că „paradisurile fiscale conduc la o imensă pierdere de fonduri pentru toate țările, deopotrivă bogate și sărace”, estimate la zeci de miliarde de euro.

Premierul polonez a arătat că epidemia a lovit în chiar fundamentele economiei globale și în special a celei statelor vest-europene, astfel încât consideră oportun ca UE să redeschidă discuția privind introducerea unor taxe și impozite precum taxa digitală, cea asupra tranzacțiilor financiale sau cea asupra marilor corporații internaționale.

De asemenea, Morawiecki a arătat că Polonia susține ideea Franței și a statelor din sudul Europei pentru emiterea de „coronabonduri”, obligațiuni europene garantate de toate statele membre.

Sursa: PAP

Sursa foto: Facebook/Mateusz Morawiecki

 

Tags: , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu