Uniunea Europeană își unește forțele cu partenerii globali pentru a demara săptămâna viitoare, pe 4 mai, o campanie de strâns donații ca răspuns mondial la coronavirus. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și organizațiile mondiale din domeniul sănătății au lansat un apel comun la acțiune pentru dezvoltarea unui acces rapid și echitabil la metode de diagnosticare, la terapii și la vaccinuri împotriva COVID-19, care să fie sigure, de calitate, eficace și la prețuri accesibile.

Pentru a strânge fonduri în sprijinul acestui demers, Uniunea Europeană și partenerii săi vor organiza un maraton mondial al donatorilor. Țări și organizații din întreaga lume sunt invitate să doneze pentru a contribui la atingerea obiectivului inițial de a strânge fonduri în valoare de 7,5 miliarde euro.

Uniunea Europeană va depune toate eforturile pentru a ajuta lumea să coopereze pentru combaterea COVID-19, a spus Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, în conferința comună de presă susținută cu mai mulți lideri mondiali, găzduită vineri de Organizația Mondială a Sănătății.

„Pentru a învinge coronavirusul, este nevoie de un răspuns global și de acțiuni susținute pe mai multe fronturi. Trebuie să dezvoltăm un vaccin, să îl producem și să facem astfel încât acesta să ajungă în fiecare colț al lumii, la un preț accesibil”, a susținut von der Leyen.

Comisia Europeană invită guvernele, liderii din mediul de afaceri, personalitățile publice, filantropii, artiștii și cetățenii să sporească gradul de sensibilizare cu privire la acest efort în materie de donații la nivel mondial. Fondurile colectate vor fi canalizate în trei direcții: teste de diagnosticare, tratamente și vaccinuri.

Sursa foto: Facebook/European Commission

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu