Ungaria nu va accepta decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) ca patru solicitanţi de azil blocaţi într-o zonă de tranzit la frontiera ungaro-sârbă să fie eliberaţi, a declarat marţi principalul consilier pentru securitate al premierului ungar Viktor Orbán, informează Reuters, citat de Agerpres.

CJUE a examinat cazul a doi afgani şi a doi iranieni sosiţi în Ungaria prin Serbia la sfârşitul anului 2018 şi începutul anului 2019, care au cerut azil în zona de tranzit Roszke la frontieră.

Solicitările lor au fost respinse de Ungaria, care a dispus ca ei să se întoarcă în Serbia, dar Belgradul nu i-a primit.

Instanţa supremă a UE a stabilit săptămâna trecută că cei patru solicitanţi de azil au fost reţinuţi efectiv într-o tabără din zona de tranzit la frontieră şi a decis că un tribunal local ar trebui să-i pună imediat în libertate.

„Guvernul nu acceptă decizia înaltei instanţe a UE … cu privire la zona de tranzit”, a declarat György Bakondi, citat într-un comunicat al guvernului ungar.

Bakondi a mai spus că Ungaria va utiliza toate mijloacele legale pentru a obţine revizuirea deciziei CJUE.

Într-o emisiune difuzată vineri seara la postul național de televiziune M1, înaltul oficial maghiar a catalogat hotărârea CJUE ca fiind un act de „exercitare a presiunii politice”, relatează și Hungary Today.

Bakondi a insistat că „organizațiile lui George Soros”, partidele liberale de stânga din Europa, precum și instituțiile Uniunii Europene „sunt puse pe a ușura traversarea neîngrădită a Ungariei de către imigranți”, fără niciun control la frontieră, și că „în Ungaria sunt promovate mai degrabă obiectivele politice ale străinilor decât voința maghiarilor”.

 

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu