Comisia Europeană a propus marți ca 15 miliarde euro din cadrul Fondului de Redresare „UE – noua generație”, cu o valoare totală de 750 miliarde de euro,  să fie puși la dispoziție pentru sprijinirea zonelor rurale care au un rol vital în realizarea tranziției verzi și în îndeplinirea obiectivelor ambițioase ale Europei în materie de climă și mediu.

De asemenea, în noua sa propunere pentru un  buget consolidat pe termen lung, Comisia intenționează să suplimenteze banii alocați politicii agricole comune (PAC) cu 9 miliarde euro, dintre care 4 miliarde euro pentru Fondul european de garantare agricolă și 5 miliarde euro pentru Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală.

„Propunerea Comisiei recunoaște importanța strategică a sectorului nostru agricol și sprijinul continuu pe care UE dorește să îl ofere fermierilor noștri și economiei rurale. Acest lucru va contribui la sprijinirea mai eficientă a fermierilor în scopul realizării tranziției verzi și digitale”, a declarat Janusz Wojciechowski, comisarul european pentru agricultură, în cadrul conferinței de presă de marți în care au fost prezentate planurile bugetare ale Comisiei pentru acest sector economic.

 

Tags: , , , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu