Comisarul european pentru comerț, irlandezul de centru-dreapta Phil Hogan, și-a anunțat miercuri seara demisia din funcția pe care o deține la Bruxelles într-o apariție televizată la postul public de televiziune din Irlanda. Demisia survine ca urmare a adâncirii scandalului Golfgate, în care mai mulți politicieni irlandezi de top, printre care și Phil Hogan, au fost incriminați pentru nerespectarea restricțiilor impuse pentru combaterea COVID-19 prin participarea la o reuniune cu 80 de persoane, organizată de Societatea Parlamentară de Golf săptămâna trecută.

Inf. 872 - Phil Hogan comisar UE

Deși mai mulți colegi de partid ai lui Hogan, printre care și ministrul agriculturii, și-au depus demisiile încă de vinerea trecută, se părea că influentul comisar european va putea trece peste eveniment fără a-și pierde postul.

Explicațiile pe care Hogan le-a dat în scris președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la începutul acestei săptămâni, s-au dovedit însă decisive în a precipita demisia comisarului european pentru comerț. În urma publicării acestui dosar a rezultat că Hogan a mai încălcat și alte restricții impuse în Irlanda din cauza COVID-19, nu doar pe aceea referitoare la participarea la întâlniri publice.

Astfel, Hogan nu a intrat în izolare timp de 14 zile când s-a întors în Irlanda de la Bruxelles, așa cum solicită legea irlandeză, ba mai mult, a intrat și a ieșit de mai multe ori din zona carantinată Kildare, fără a avea dreptul să facă asta.

Surse: RTE, BBC, Politico

Sursa foto: Facebook/Phil Hogan

 

Tags: , , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu