Consiliul Europei a cerut luni guvernelor europene să garanteze protecţia datelor personale ale cetăţenilor în condițiile în care sunt folosite aplicaţii digitale pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, informează dpa, citată de Agerpres.

Apelul Consiliul Europei a fost făcut în contextul publicării raportului „Soluţii digitale pentru a lupta împotriva COVID-19”, care detaliază lacunele din mai multe state privind protecţia datelor culese prin aplicaţiile care urmăresc persoanele infectate cu coronavirus şi pe cele cu care acestea au intrat în contact.

Raportul atrage atenția că autorităţile medicale din Slovenia, Grecia şi Ungaria au transmis liste de pacienţi poliţiilor şi altor agenţii de aplicare a legii.

În document, Consiliul Europei, organizaţie paneuropeană din care fac parte 47 de state, inclusiv toţi membrii Uniunii Europene, îşi exprimă regretul că statele europene nu s-au putut pune de acord asupra unei abordări comune în privinţa unei aplicaţii de urmărire a infectărilor cu coronavirus.  Potrivit raportului, diferenţele între sisteme au redus eficienţa aplicaţiilor informatice.

 

Tags: , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu