O scrisoare deschisă, co-semnată de către 46 personalități și instituții notorii din Republica Moldova, a fost adresată președintelui României, Klaus Iohannis, în speranța că acesta va sprijini implementarea cu fonduri europene a programului ECIPES propus de organizația IDEP Moldova. Susținut de mai mulți  deputați din Parlamentul European, membri ai Comisiei Europene, cât și de reprezentanți ai societății civile europene, programul ECIPES propune acordarea de granturi europene în valoare totală de 40 milioane de euro către cetățenii moldoveni care vor să pornească o afacere sau să procure electrocasnice performante energetic, precum și către autoritățile locale înfrățite cu instituții omoloage din UE.

Creatorii programului ECIPES, Iurie Calestru și Gabriel Mărgineanu, s-au inspirat din cele mai bune practici implementate în România în creionarea acestei inițiative pentru care solicită acum ajutor oficial din partea cele mai înalte instituții române. De acest program ar beneficia 17% din populația Republicii Moldova (200.000 familii), 50% dintre primării (500) și 2.000 tineri, cu vârsta cuprinsă între 18-35 ani.

 

 

Tags: , , , , ,

 

1 comentariu

  1. […] de reacția de susținere deschisă a presei pentru subiectul programului ECIPES: putereaapatra.ro, europunkt.ro,transilvaniabusiness.ro, ziaruldeiasi.ro, caleaeuropeana.ro, arq.ro, IPN, Radio […]

Lasă un comentariu