Procurarea, aprobarea și administrarea dozelor de vaccin împotriva COVID-19 au fost făcute foarte lent de Comisia Europeană, ca urmare a birocrației excesive, susține Markus Söder, liderul Uniunii Creştin-Sociale germane (CSU), partenerul ideologic din Bavaria al Uniunii Creștin-Democrate, principalul partid de guvernământ din Germania.

„Procedura europeană de achiziţionare a vaccinului a fost nepotrivită. Este dificil de explicat că un vaccin foarte bun este dezvoltat în Germania, dar este administrat mult mai rapid în alte părţi”, a precizat Söder într-un interviu pentru publicaţia Bild am Sonntag.

„Comisia Europeană a planificat probabil în mod prea birocratic: au fost comandate prea puţine vaccinuri dintre cele bune şi dezbaterile privind preţul au continuat pentru prea mult timp”, a explicat politicianul german.

Comentariile lui Söder au fost formulate în contextul înmulţirii acuzațiilor faţă de viteza redusă de aprobare a vaccinului la nivelul UE, ceea ce a determinat ca vaccinul dezvoltat de grupul american Pfizer în colaborare cu compania germană BioNTech să fie utilizat în afara UE cu câteva săptămâni înaintea blocului comunitar.

„Factorul timp este crucial. Dacă Israelul, SUA sau Marea Britanie sunt cu mult înaintea noastră în procesul de vaccinare, ele vor beneficia de asemenea și economic. Chestiunea depășirii economice a crizei coronavirusului este strâns legată de cât de repede avansăm cu vaccinarea”, și-a explicat îngrijorarea Söder, care ar urma să candideze pentru poziția de cancelar la alegerile programate pentru luna septembrie.

Surse: Politico, Agerpres

Sursa foto: Facebook/Markus Söder

 

 

Tags: , , , , , , ,

 

fără comentarii

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu